parallax layer

Για 25+ χρόνια, στη μεγάλη οικογένεια της ΕΕΦΙΕ, παράγουμε ιδέες, δράσεις,

συνεργαζόμαστε και ανακαλύπτουμε τις ικανότητές μας.

Σας περιμένουμε!

.

.

Ποιοί Είμαστε

Η ΕΕΦΙΕ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1993 και αποτελεί Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπική, μη Κυβερνητική με πολλαπλή δραστηριοποίηση στα πλαίσια του εθελοντισμού. Διαθέτει παραρτήματα σε όλες τις Ιατρικές Σχολές της Ελλάδας, αριθμεί πάνω από 3000 μέλη και απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής καθώς και σε φοιτητές συναφών σχολών επιστημών υγείας.

Τι κάνουμε

Σκοπός της ΕΕΦΙΕ είναι η ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής και η ενασχόλησή τους με θέματα επιστημονικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού, ενώ στόχος είναι η παραγωγή έργου επιστημονικής και κοινωνικής φύσεως με άξονα την ανιδιοτελή προσφορά των φοιτητών και με έμφαση στην ανάπτυξη του εθελοντισμού.

fgjLf_OF copy

Ίδρυση το 1993

7 Παραρτήματα | 1 σε κάθε Τμήμα Ιατρικής

Αριθμούμε 4000 + Μέλη

Οι Δράσεις μας

Γίνε και εσύ Μέλος της ΕΕΦΙΕ για να συμμετέχεις στις Δράσεις μας

και να μοιραστείς τις ιδέες σου μαζί μας.

Ενημερώσου από το Παράρτημα του Τμήματος σου !

Σε Πανελλαδικό Επίπεδο

Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

Το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΣΦΙΕ) και Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και νέων Ιατρών αποτελεί την κορωνίδα των δράσεων της ΕΕΦΙΕ. Διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1994 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετικό Παράρτημα. Αποτελεί βήμα παρουσίασης επιστημονικών εργασιών και ευκαιρία ποικίλων δραστηριοτήτων για εκατοντάδες φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

read more 

Εθελοντικό, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση”

Tο ετήσιο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση» σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας νησιωτικών και ηπειρωτικών προορισμών σε όλη την Ελλάδα δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εργαστούν εθελοντικά σε περιφερειακά Γενικά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εξασκώντας κλινικές δεξιότητες και γνωρίζοντας στην πράξη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

read more 

ΙΑ21 - ποστερ

Εθελοντικό, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
“Ιατρική Απόβαση 2021”

Εθελοντική Προσφορά | Κλινικές Δεξιότητες
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγ
είας

5 δεκαήμερα συμμετοχής
από 20 Ιουλίου έως 7 Σεπτεμβρίου

Οι Δράσεις μας | Σε κάθε Παράρτημα

Ενημερωτικές Ημερίδες

Συμβάλλοντας στην ενημέρωση της κοινότητας για τα φλέγοντα ιατροκοινωνικά θέματα, όπως η μεταμόσχευση οργάνων, η δωρεά μυελού των οστών, αλλά και στην κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής πάνω σε μείζονα ιατρικά θέματα, όπως οι νέες μορφές διάγνωσης και θεραπείας, σε κάθε παράρτημα διοργανώνονται ενημερωτικές ημερίδες σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και μη φορείς.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους διοργανώνονται σεμινάρια συρραφής τραύματος, πρώτων βοηθειών, αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, κλινικών δεξιοτήτων κ.α. που απευθύνονται σε φοιτητές Ιατρικής και συναφών Σχολών. Στόχος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών σε απλές ιατρικές πράξεις αλλά και απαιτητικές καταστάσεις τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ως μελλοντικοί ιατροί.

Δράσεις – Θεσμοί

Έχοντας αναπτύξει σταθερές συνεργασίες με ομίλους και άλλους ακαδημαϊκούς φορείς στα επιμέρους Παραρτήματα έχουν καθιερωθεί δράσεις πανελλήνιας εμβέλειας, όπως το ΕΚΥΒΕ (Ενίσχυση ΚΥ Βορείου Ελλάδος), το ABCS3 (Applied Clinical Seminar with Scenarios for Students – Θεσσαλονίκη), το CCIM ( Κλινικό Σεμινάριο Παθολογίας – Πάτρα) και το ECS (Emergency Cases School – Αλεξανδρούπολη).

Κοινωνική Προσφορά

Η ΕΕΦΙΕ στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και στην ενεργοποίηση της κοινωνίας διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα  εθελοντικές αιμοδοσίες, bazaar στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για ιδρύματα και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται street actions για την ενημέρωση της κοινότητας πάνω σε μείζονα θέματα της επικαιρότητας.

28829087_10204734923969947_1131159158_n

Will you…  Marrow me ?

Ενημερώσου | Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών.

Με μια τόσο απλά πράξη μπορείς να σώσεις μια Ζωή !

 

read more 

ΕΕΦΙΕ Alumni | SSHMS Alumni

Το Alumni της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) ιδρύθηκε με την τελευταία αναθεώρηση του καταστατικού της ΕΕΦΙΕ, στις 29 Μαΐου 2016. Απαρτίζεται από πρώην μέλη της ΕΕΦΙΕ με σκοπό τη διατήρηση των σχέσεων μεταξύ τους αλλά και με τη ζωντανή φοιτητική ομάδα της ΕΕΦΙΕ.

read more